Prodejna Zahrádkář


Teplická 368/68, Děčín 4
(naproti divadlu)

Prodejní doba
Adresa
Fakturační údaje
Kontakt
 
Hlavní stránka

Dolská medovina

přírodní, nejstarší český alkoholický nápoj


Dolská medovina je přírodní, nejstarší český alkoholický nápoj. Vyrábí se kvašením roztoku včelího medu. Další ryze přírodní přísady podle jednotlivých tržních druhů jsou čistý líh kvasného původu, koření a hořčina. Deklarovaný obsah alkoholu a cukru je vždy dodržen a trvanlivosti medoviny je dosaženo bez použití chemických stabilizátorů.


Dolská medovina - přírodní, nejstarší český alkoholický nápoj
Dolská medovina hořká Dolská medovina hořká mandlová Dolská medovina hořká skořicová Dolská medovina, velké balení
Dolská medovina
hořká
Dolská medovina
hořká mandlová
Dolská medovina
hořká skořicová
Dolská medovina
(5 litrové PET lahve)

Dolská medovina má žlutohnědou barvu, je čirá, bez sedimentu a plovoucích částeček. Po delším skladování není na závadu mírná opalescence a hnědý povlak na vnitřní straně lahve.

Dolská medovina obsahuje:

alkohol 18 ± 0,7 % obj.
cukr nejméně 150 g/l

Skladování:

Medovina se skladuje v čistých, suchých, větraných místnostech bez přímého oslunění při teplotě 5 – 25 °C.


Recept k použití Dolské medoviny:

Všechny hořké medoviny jsou velmi vhodné jako aperitiv, protože podporují a upravují trávení, dále se také mohou použít k přípravě alkoholických koktejlů.

Aperitiv:

1/2 dl Dolské medoviny, šťáva z poloviny citrónu, kávová lžička cukru, několik kapek koňaku, kostka ledu.

Pro dámy:

střik Dolské medoviny 1 : 4 s Mattoniho kyselkou nebo s Colou.

Pro pány:

všechny druhy Dolské medoviny 1 : 1 s kvalitní vodkou, Dolská medovina mandlová 1 : 1 s rumem.

Tyto nápoje se podávají chlazené a s kostkou ledu.

V zimním období podáváme medoviny též ohřáté na 60 °C, nebo podobně jako grog 1 : 2 s vroucí vodou a plátkem citrónu.